Eino kokeilee omia rajojaan juoksemisen saralla

Yksi 19-22-vuotiaiden SM-kilpailuissa Kemissä 2020 mukana olevista, järjestävää seuraa Veitsiluodon Kisaveikkoja edustavista urheilijoista on 18-vuotias juoksija Eino Haase, jonka päämatka on 800 m. Einolle on mieluisaa, että Lappiin saadaan isot kisat, joissa Suomen parhaat yleisurheilijat voivat tavoitella parastaan. Kotikisat on myös hieno mahdollisuus näyttää, että alueella on paljon motivoituneita urheilijoita, valmentajia sekä vanhempia ja muita taustajoukkoja.

-Olisi erityisen hienoa, jos tällainen tapahtuma voisi lisäksi vielä yhdistää ja inspiroida ihmisiä kokeilemaan liikuntaa ja löytämään sen ilon! Eino toivoo.

Omien sanojensa mukaan vanhana yleisurheilun aloittanut nuorimies pohtii urheilun olevan parhaimmillaan rajojen ylittämistä. Olipa harjoitus mikä hyvänsä, vaatii se aina myös henkistä ponnistusta, joten nimenomaan omien henkisten rajojen ylittäminen kuuluu urheiluun.

– Kauneimmillaan urheilu on kuin yhtä pitkää rukousta, jota jalat jyskyttävät tannerta vasten. Jos kaiken tämän keskellä onnistuu vielä nauramaan itselleen ja kehittymään ihmisenä, niin hyvä, Eino filosofoi.

Tavoitteissaan Einon esikuvana toimii ukki, urheilija henkeen ja vereen, joka vaati aina itseltään paljon, mutta onnistui silti säilyttämään kasvoillaan terveen hymyn ja lempeän, elämänmyönteisen katseen. Jotain sellaista Einokin tavoittelee elämässään.

Kotikisojen kynnyksellä Eino kuvaa omaa kehityskulkuaan jääkiekkoilija Timo Jutilan, vuoden 2011 MM-kisojen jälkeen, lausumaa filosofista letkautusta lainaten: ”Me mennään eteenpäin!”

-Tässä seurassa toimiminen ja Janin valmennuksessa oleminen on kiitollista puuhaa, Eino vielä kiittelee edustamaansa seuraa Veitsiluodon Kisaveikkoja ja valmentajaansa Jani Hirsivaaraa.