Kilpailuinfo

19-22-vuotiaiden yleisurheilun SM-kisat järjestetään Kemissä 21.-23.8.2020. Järjestävä seura on Veitsiluodon Kisaveikot.

Kilpailupaikka ja saapuminen

Kilpailut käydään Sauvosaaren urheilukentällä, Sauvosaaren urheilupuistossa, os. Urheilukatu 9, Kemi.

Pysäköintialueet:

Kemin uimahallin pysäköintialue. Kartta

Kemin Lumilinnan pysäköintialue. Kartta

Sisäsataman ja Sauvosaaren urheilupuiston ympäristössä on pysäköintimahdollisuuksia. Pysäköinti on Kemissä maksutonta. Huomioi kuitenkin pysäköinnin aikarajoitukset.

Kemiin pääsee myös junalla. Lähin avoinna oleva lentoasema on Oulussa n. 120 km päässä.

Kilpailun aikataulu

Kilpailut alkavat perjantaina klo 13.00, lauantaina klo 10.20 ja sunnuntaina klo 10.00. Lisätietoa aikataulusta, kilpailuista ja tapahtumasta löytyy SM-kilpailujen kotisivuilta.

Osallistumisoikeus ja ilmoittautuminen

19-22 -vuotiaiden SM-kisoissa noudatetaan Suomen Urheiluliiton Mestaruuskilpailusääntöjä.

Urheilijalla on ilmoittautumis- ja osallistumisoikeus enintään kolmeen lajiin.

Varsinainen ilmoittautuminen tapahtuu kilpailukalenteri.fi -palvelun kautta. Ilmoittautuminen päättyy 13.08. klo 23:59.

Osanottomaksu 18 € / laji. Jälki-ilmoittautuminen viimeistään 24 tuntia ilmoittautumisajan päätyttyä. Jälki-ilmoittautumismaksu 108 € / laji.

Kilpailukanslia

Kilpailukanslia sijaitsee Kemin uimahallin sisääntuloaulassa, Meripuistokatu 28 Kemi. Kartta

Kilpailukansliassa jaetaan kaikki kilpailijoille kuuluva materiaali ja vastaanotetaan osanoton varmistukset.

Aukioloajat:

to 20.8. klo 18.00 – 21.00

pe 21.8. klo 9.00 – 21.00

la 22.8. klo 8.00 – 19.00

su 23.8. klo 8.00 – 17.00

Osanoton varmistus

Osanoton varmistus on suoritettava kirjallisesti viimeistään 90 minuuttia ennen lajin alkua kilpailukansliassa. Osanoton varmistus on pakollinen.

Varmistuksen peruutus tulee suorittaa hyvissä ajoin (viimeistään 90 min) ennen lajin alkua.

Jos urheilija ei osallistu varmistamaansa lajiin ei hän saa osallistua myöskään muihin lajeihin kilpailuissa, ei siis seuraavienkaan päivien lajeihin.

Kilpailunumero

Kilpailijalla on jokaisessa lajissa sama kilpailunumero. Numerolaput ( 2 kappaletta) hakaneuloineen noudetaan kilpailukansliasta muun kilpailijamateriaalin mukana.

Numerot on kiinnitettävä kilpailuasun rintaan ja selkään, eikä niitä saa taittaa. Kaikissa hypyissä saa käyttää yhtä numeroa joko rinnassa tai selässä.

Kilpailunumerot tarkastetaan kokoontumispaikalla (calling), eikä niitä tarvitse palauttaa.

Pukeutumistilat

Pukeutumistilat sijaitsevat Sauvosaaren urheilukentän huoltorakennuksessa. Ethän jätä arvoesineitä pukuhuoneeseen. Kilpailun järjestäjä ei vastaa kadonneista tavaroista. Löytötavarat voi noutaa kilpailukansliasta kisojen ajan tuntomerkkejä vastaan.

WC-tiloja löytyy huoltorakennuksesta. Alueella on bajamajoja urheilijoille ja yleisölle.

Välineiden tarkastus

Mahdolliset omat heittovälineet ja seipäät on toimitettava tarkastukseen. Tarkastusaika päättyy heittovälineiden osalta 120 minuuttia ennen aikatauluun merkittyä lajin alkamisaikaa. Heittovälineiden tarkastuspaikka sijaitsee Sauvosaaren urheilukentän huoltorakennuksessa. Välinetarkastukseen tuodut välineet tuodaan järjestäjän toimesta kilpailun suorituspaikalle.

Seipäät tarkastetaan seiväshyppypaikalla. Seipäiden yösäilytys on mahdollista samassa huoltorakennuksessa, jossa välinetarkastus järjestetään.

Välinetarkastuksen aukioloajat:

to 20.8. klo 18.00 – 21.00

pe 21.8. klo 10.00 – 18.00

la 22.8. klo 8.00 – 16.00

su 23.8. klo 8.00 – 13.30

Verryttelyalueet

Verryttelyalueina toimivat Sauvosaaren urheilupuiston alueella sijaitseva hiekkakenttä, jalkapallokenttä sekä pururadan alue.

Sauvosaaren urheilukentän huoltorakennuksessa sijaitsee myös kuntosali, missä voimaharjoittelu omalla vastuulla on kilpailuaikoina mahdollista.

Oleskelu kentällä

Kentällä saavat oleskella vain kilpailuvuorossa olevat kilpailijat ja toimitsijat.

Kilpailijoiden kokoontuminen (calling)

Kilpailuun kokoontuminen tapahtuu kokoontumisteltassa. Kokoontuminen tapahtuu juoksulajeissa 30 min ja kenttälajeissa 40 min ennen ko. lajin alkua. Seiväshypyssä kokoontuminen tapahtuu poikkeuksellisesti 1 h ennen lajin alkua.

Kokoontumispaikalla on nähtävissä eräjaot ja suoritusjärjestykset. Useassa erässä juostavilla matkoilla kentälle viedään yksi erä kerrallaan.

Siirtyminen suorituspaikoille tapahtuu johdetusti. Kenttälajeissa myös poistuminen tapahtuu johdetusti. Juoksulajeissa kilpailijoiden varusteet tuodaan koreissa poistumisalueelle (mixed zone).

Kentällä (suorituspaikoilla) ei saa käyttää elektronisia laitteita.

HUOM! Urheilijan, joka osallistuu samana päivänä kahteen lajiin eikä ehdi toisen lajin kokoontumiseen annettujen aikojen puitteissa, tulee ilmoittaa siitä ollessaan ensimmäisen kerran kokoontumispaikalla.

Eräjaot ja rata-arvonnat

Sauvosaaren kentällä on kahdeksan kiertävää rataa. Eräjaoissa käytetään rankingtilastoa.

Juoksujen jatkoonpääsy

100m, 100m aj ja 110m aj

Juoksijoita 9-16: 2 alkuerää, ei välieriä. Loppukilpailuun molempien erien 3 parasta ja 2 aikojen perusteella.

Juoksijoita 17-24: 3 alkuerää, ei välieriä. Loppukilpailuun jokaisen alkuerän 2 parasta ja 2 aikojen perusteella.

Juoksijoita 25-32: 4 alkuerää, 2 välierää. Välieriin jokaisen alkuerän 3 parasta ja 4 aikojen perusteella. Loppukilpailuun jokaisen välierän 3 parasta ja 2 aikojen perusteella.

Juoksijoita 33-40: 5 alkuerää, 3 välierää. Välieriin jokaisen alkuerän 4 parasta ja 4 aikojen perusteella. Loppukilpailuun jokaisen välierän 2 parasta ja 2 aikojen perusteella.

Juoksijoita 41-48: 6 alkuerää, 3 välierää. Välieriin jokaisen alkuerän 3 parasta ja 6 aikojen perusteella. Loppukilpailuun jokaisen välierän 2 parasta ja 2 aikojen perusteella.

Jos välieriä ei tarvita, alkuerät juostaan aikataulun mukaisesti alkuerien paikalla.

Pidemmät matkat juostaan suoraan loppukilpailuna. Eräjaoissa käytetään rankingtilastoa.

Ratakävelyissä käytetään seuraavia ajanottorajoja:

M/N 22-19 5 000 m   33:00  min

Saadakseen sijoituksen ja virallisen rajan tulosluetteloon urheilijan on lähdettävä viimeiselle kierrokselle ennen ajanottorajan täyttymistä.

Kenttälajien karsinnat

Karsinnat suoritetaan pituushypyissä 12 kilpailijan karsimiseksi loppukilpailuun, jos kilpailuun ilmoittautuneita on enemmän kuin 18 tai varmistaneita enemmän kuin 16. Pituushyppyjen karsintarajat ja rimalajien rimankorotukset päivitetään ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.

Heittolajeissa ja pituussuuntaisissa hypyissä kolmelle viimeiselle kierrokselle selviää kolmen kierroksen jälkeen kahdeksan parasta urheilijaa.

Kenttälajien päätyttyä kilpailijat viedään ohjatusti pois kentältä. Pituussuuntaisissa lajeissa kolmen ensimmäisen kierroksen jälkeen karsiutuneet urheilijat poistuvat kentältä ohjatusti. Myös korkeussuuntaisissa lajeissa kilpailusta pudonneet urheilijat viedään pois johdetusti sopivissa kohtaa.

Mikäli urheilija osallistuu kahteen lajiin samanaikaisesti, on urheilijalla mahdollisuus kenttälajeissa suorituskierroksen sisällä vaihtaa suoritusvuoroaan.. Näissä tapauksissa urheilijan on otettava kilpailun aikana yhteyttä ko. lajin lajinjohtajaan joka tekee tarvittavat muutokset suoritusvuoroihin. Viimeisellä kierroksella suoritusjärjestyksen vaihtaminen ei ole mahdollista.

Kilpailijoiden esittely

Juoksijat esitellään lähtöviivalla ja kenttälajien osallistujat kunkin suorituspaikan läheisyydessä ennen kilpailun alkua.

Kilpailijoiden poistuminen kentältä (mixed zone)

Kilpailijat poistuvat kentältä poistumisalueen kautta, jonne heidän varustekorinsa on kuljetettu. Kenttälajien kilpailijat viedään ohjatusti pois kentältä samaa kautta, missä myös median edustajia voi olla tekemässä haastatteluja.

Tulokset

Tuloksia voi seurata reaaliaikaisena netistä Tuloslista-palvelun kautta.

Vastalauseet

Kaikki urheilijoiden ja toimitsijoiden väliset näkemyserot tulee selvittää välittömästi kilpailupaikalla kenttälajeissa lajin johtajan ja juoksulajeissa nimetyn Start refereen kanssa. Mikäli yhteistä näkemystä ei saada aikaan, kilpailijalla tai hänen edustajallaan on oikeus tehdä kirjallinen vastalause.

Vastalauseet tulee jättää 30 minuutin sisällä lajin tulosten julkistamisesta. Vastalause tulee jättää kirjallisena tulospalveluun ja sen yhteydessä tulee suorittaa 50 euron protestimaksu. Lomakkeita saa kilpailukansliasta ja tulospalvelusta.

Palkintojen jako

Jokaisen lajin kolme parasta sekä voittajan henkilökohtainen valmentaja (yksi per urheilija) palkitaan erillisen palkintojenjakoaikataulun mukaisesti. Aikataulu julkaistaan ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen lopullisessa kilpailuaikataulussa.

Mikäli urheilija ei pääse palkintojenjakoon päällekkäisen lajisuorituksen vuoksi, voi palkinnon noutaa myöhemmin kilpailukansliasta.

Mahdollisista muutoksista palkintojenjaon aikatauluun ilmoitetaan kenttäkuulutuksilla.

Ensiapu

Kentällä on kilpailujen aikana paikalla kisalääkäri/ensiapupäivystäjä.

Ruokailu

Tarkemmat tiedot ruokailusta päivitetään kisojen nettisivulle lähempänä kilpailuja.

Myyntipisteet

Urheilukentällä palvelee monipuolinen kisakioski.  

Alueella on myös jäätelökioski sekä muita myynti- ja esittelypisteitä.

Media

Haastattelualue sijaitsee poistumisalueen (mixed zone) tuntumassa maalialueen vieressä.

Median edustajien toivotaan olevan etukäteen yhteydessä kisojen pääsihteeriin Marja Salmelaan, marja.salmela(at)pp3.inet.fi p. 044 2022 576

Samassa yhteydessä sovitaan myös kentällä kuvaamisesta.

Tiedustelut

Kilpailunjohtaja
Sami Zerni
sami.zerni@gmail.com
p: 040 5413083

Pääsihteeri
Marja Salmela
marja.salmela@pp3.inet.fi
p: 044 2022576

Kansliavastaava
Elisabet Salmela
elisabetsalmela@hotmail.com
p: 050 4030108

Tulospalveluvastaava
Annamari Pudas
annamari.pudas@hotmail.com
p: 040 8369741

Tuomarineuvoston puheenjohtaja
Yrjö Kelhä
yrjo.kelha@sul.fi
p: 040 5883894