Historia

VKV:n historia lyhyesti

Tuleva seuramme toimi reilun kuukauden ensin Kemin Vedon alaosastona, joka perustettiin 31.1.1937.   Yleinen kokous kutsuttiin koolle 6.3.1937 ja paikalla Matkalan mamman mökissä oli 55 henkilöä. Työväestön seuraa alueelle kaivattiin, mutta on huomioitava se, että silloisessa yhteiskunnallisessa tilanteessa jo perustavaan kokoukseen osallistuminen vaati rohkeutta ja työläisurheiluseuran puheenjohtajuus riitti perusteeksi työsuhteen purkamiseen.  Kokouksessa päätettiin lakkauttaa alaosaston toiminta ja perustaa itsenäinen urheiluseura.  Muuten yksimielisessä kokouksessa äänestettiin kuitenkin tulevan seuran nimestä ehdotuksina Veitsiluodon Kisaveikot ja Veitsiluodon Kisatoverit. Kisaveikot voitti tasaisen äänestyksen.  Seuran ensimmäiseksi puheenjohtajaksi valittiin Toivo Kuronen ja sihteeriksi Otto Niskala, rahastonhoitajaksi Eelis Minkkinen, Lauri Laine, Arvo Lång, Viljo Mäntyharju, Vilho Kokkonen ja varalle Tauno Juutinen, Jaakko Qvist ja Mauno Pörhö.

Perustavassa kokouksessa nimettiin hiihto-. paini-, nyrkkeily-. yleisurheilu-, ja voimistelujaostot sekä nuorten jaosto ja ravintola- ja huvitoimikunnat.

Historian saatossa on lajeina myös olleet painonnosto, jalkapallo, pesäpallo, jääpallo, koripallo, lentopallo, suunnistus, luistelu, jääkiekko, kaukalopallo ja viime vuosina mukaan tullut boccia sekä kokeiluina on ollut myös uinti, pingis

Tänään seurassamme harrastetaan korkeatasoista yleisurheilua.  Harrastusliikunnan toimipiteenä on Veitsiluodon työväentalo. Kuntosalitoiminta talon alakerrassa sekä bocciapeliä ja naisten kuntojumppaa harjoitellaan työväentalon salissa

Myös jaostot elävät ja muuttuvat vuosien varrella, erillistä nuoriso- ja naisjaostoa ei enää ole, vaan kokonaistoiminnan pyörittäminen on yleisurheilujaoston/johtokunnan kontolla.

Vuosien varrella toiminta on ollut aaltoliikettä eri lajien välillä ja lajin sisällä. Yleisurheilussa on menossa jälleen nousukausi. Pieni seuramme on yltänyt Suomen mestaruuteen naisten 4×400 m:n viestissä 2018 ja tänä vuonna 2019 saivat naisemme pronssiset mitalit sekä 4×100 m:n että 4×400 m:n viesteistä ja useita mitali- ja pistesijoituksia nuorten ja aikuisten SM-kisoissa. Useita Suomen edustuksia niin aikuisissa kuin nuorissa on viimeisten vuosien aikana kertynyt VKV urheilijoiden plakkariin.

Vuonna 1987 julkaistiin VKV:n 50-vuotishistoria kirjana. Päätettiin perustaa urheiluseura -kirjan kirjoitti Ari Leskinen.

Olavi Virtala laati seuran 70 -vuotishistoriikin, johon voi tutustua tästä linkistä.

Tutustu myös