VKV:n kunniajäsen Risto Mononen


Kirjoittaja on hieman ”jäävi” tekemään tätä sivua, mutta pyynnöstä olen koonnut hieman ”talkoomuistamisia”eri yhteisöjen taholta hieman pidemmältä ajalta.

Ensi askeleet tälle polulle viitoitti meillä kotona seinällä oleva lehtikuva, jossa otsikkona kuvan päällä lukee: ensimmäisen luokan KYLÄHULLU Kemistä ja kuvassa poseraavat Rekku ja Kassi-Alma (Marja-Leena Sukula). Kuvan alla on teksti Risto, Alma ja vahva nainen. Kuva on otettu Kemissä järjestetyssä ”Vahva nainen” –kisassa, viime vuosisadan puolella.

Ansiomerkit/-mitalit ym.:
• Kaleva sanomalehden edustaja luovutti 60 luvulla ”Kunnon kaveri” -kilun
• Kansan Tahdon toimitsijamitali vuonna 1996
• TUL:n kultainen ansiomerkki nro 1556 vuonna 1998
• Liikuntakulttuurin ja urheilun ansiomitali kultaisin ristein vuonna 2007
• Pro Kemi kunniataulu 12.9.2014

28.10.2007 ripustettiin Veitsiluodon Työväentalon seinälle taulu, jonka allekirjoittajina olivat seuran puheenjohtaja Timo Zerni ja sihteeri Elisa Kumpumäki. Ristolle myönnettiin tuolloin Veitsiluodon Kisaveikot ry:n kunniajäsenen arvo. Seuramme täytti 70 vuotta tuona vuonna.

Muita muistamisia:

Lounais-Lapin lukijoiden äänestyksessä Risto valittiin Kemin kuninkaaksi ja Arja Pekkala kuningattareksi.
Valtakausi kesti elokuusta 2001 – heinäkuuhun 2002.

Suomi express ohjelman välityksellä Jari Myllymäki ja VKV:sta Timo Zerni 24.9.2011 luovuttivat kiitosdipolomin Paavonkarin kentällä seuraavilla tunnustussanoilla:

Kiitos Risto Mononen! Jari Myllymäki haluaa kiittää Risto Monosta pyyteettömästä työstä Kemin urheilun eteen. Risto on tehnyt leipätyönsä Kemin kaupungin urheilukentänhoitajana ja vapaa-ajalla toiminut aktiivisesti monella tapaa seuratoiminnassa. Riston ansiosta on aina ollut sellainen tunne kentälle tullessa, että on tervetullut ja sinusta välitetään, olit sitten ihan pieni jannu tai vähän isompi.

Meri-Lapin Majakka ry ojensi Merilapin vapaaehtoistoiminnan tunnustuspalkinnon 2011 Ristolle.

Peräpohjolan persoonaksi / Pohjolan Sanomien lukijoiden äänestyksessä maaliskuu 2015.

Koonnin tekijä: Marjatta